KT HPO - 5. Rudnik -vrh

Koordinate: 45.5645, 14.6093
Nadmorska visina: 1052 m
Područje: 9. Gorski Kotar - sjeverni dio
Broj kontrolnih točaka: 12

Opis KT

Žig HPO
Žig je zacementiran na gornji dio betonskog stupića pored upisnog tuljca na sredini vršne livade, a oznaka vrha je na dominantnom stablu na njenom rubu.
KT drugih obilaznica
Goranski planinarski put (GPP)
Vidokrug
Rubni dio livade obrastao je crnogoričnom šumom te nema vidika s vrha. U nastavku livade na blagoj padini, 30-ak m zapadno od kontrolne točke, neometan je vidik prema slovenskom Snežniku.
Prilazi Tršće – Rudnik 45 min
gpx tragovi pogledaj i preuzmi gpx trag na podstranici Karta uključivanjem sloja GNSS tragovi
restoran Brvnara - Rudnik vrh (1,2 km)
Prilaz(i) vozilom Najbliži je prilaz restoran Brvnara u podnožju skijališta u zaselku Frbežarima u koje dolazimo iz Tršća prolazeći pokraj pl. kuće Frbežari. Do Tršća možemo doći iz Gornjeg Jelenja ili iz Delnica za Čabar i Prezid (te se dvije ceste spajaju u Crnom Lugu pod Risnjakom). Tršće je od Delnica udaljeno 34 km, a od Prezida 8 km.

drugi izvor(i): HPS, planinarenje.hr

Fotogalerija


Komentari

Samo registrirani korisnici imaju pravo dodavanja komentara.

  • wukonja - Sept. 11, 2017, 10:38 p.m.

    Put je osrednje dobro markiran, ali zapravo je teško pogriješiti smjer. Raskrčena strma skijaška staza dovest će vas do vrha. Trenutno je planinarska staza ispresijecana ograđenom stazom za brdski biciklizam pa se u više navrata potrebno provlačiti ispod traka. Iako je sam Rudnik skroz lijepa planina, vrh je izuzetno neatraktivan i nema nikakvih vidika. Na vrhu se nalazi nekakav stilizirani pijuk i metalni tuljac pored kojeg je žig GPP-a. Žiga HPO nema. Eh, da, na vrhu je izgrađena rampa za start biciklističke staze.