KT HPO - 4. Papuk - vrh Češljakovački vis

Koordinate: 45.4910, 17.7225
Nadmorska visina: 825 m
Područje: 1. Slavonija
Broj kontrolnih točaka: 9

Opis KT

Žig HPO
Na bukovom stablu na vrhu pričvršćena je putokazna i obavijesna ploča vrha te upisna kutija u kojoj je gumeni žig SPP-a. Žig HPO-a zacementiran je na podnožnoj stijeni stjenjaka oko 5 m desno od drvenih stuba razgledne piramide koja je oko 4 min jugozapadno od vrha.
KT drugih obilaznica
Slavonski planinarski put (SPP)
Vidokrug
Vrh je obrastao visokom šumom i s njega nema vidika. Četiri minute od vrha u smjeru jugozapada je vidikovac sa zapuštenom drvenom razglednom piramidom. Krošnje okolne šume više su od piramide i zaklanjaju vidik. Drvene stube su oštećene i natrule i opasno je uspinjati se po njima.
Prilazi Velika – Kaniška glava – Češljakovački vis 3.30 h
Velika – pl. kuća Trišnjica – Češljakovački vis 2.15 h
Jankovac – Tromeđa – Češljakovački vis 1.50 h
Pl. kuća Šaševo – vidikovac Javor – vrh Klokočica – Češljakovački vis 4 h
​Vrh Kapovac – vidikovac Javor – vrh Klokočica – Češljakovački vis (SPP) 4.30 h
pl. kuća Trišnjica – Češljakovački vis 0.45 h
......................................................................
pl. kuća Trišnjica – Češljakovački vis 0.45 h Uspon na vrh započinje kod pl. kuće Trišnjica i gotovo u cjelosti vodi po vlakama. Početak pl. puta označen je strelicom smjera i nazivom. Kratko vodi po stazi pa izlazi na vlaku oštrije se uspinjući oko 5 min do raskrižja (oznake raskrižja, strelice smjera i nazivi). Put dalje vodi po desnoj vlaki (lijevi odvojak za Jankovac) do skretanja desno (označeno strelicom i okruglom markacijom) i nastavno po vlaki nakon 15 min stiže do sedla i raskrižja pl. putova i vlaka. Na raskrižju je nekoliko putokaznih i obavijesnih metalnih ploča. Put nastavlja desno po hrbatu i vodi po širokoj i uređenoj vlaki u početku blago se spuštajući a potom ravnomjerno se uspinjući. Prolazi mimo jelovog šumarka (suhih krošanja) do raskrižja s putokazima. Nastavlja lijevo po vlaki do sljedećeg raskrižja s putokazima od kojeg desnim odvojkom za 3 minute vodi do vrha.
gpx tragovi pogledaj i preuzmi gpx trag na podstranici Karta uključivanjem sloja GNSS tragovi
pl. kuća Trišnjica - Češljakovački vis (2,0 km)
Prilaz(i) vozilom Najbliži prilaz vozilom je pl. kuća Trišnjica do koje dolazimo iz Velike kroz Duboku, dolinu rijeke Dubočanke. Na raskrižju kod crkve Sv. Augustina treba krenuti desnim odvojkom ceste prema bazenima. Cesta u početku vodi uz zatvorene bazene, nastavlja preko mosta i desnog odvojka ceste za pl. kuću Lapjak. Nastavno prolazi mimo nekoliko odmarališta uz Dubočanku (kamp-odmaralište Duboka, Zvečevo, odmaralište Hrvatskih šuma). Na 2,3 km prestaje asfaltna cesta a dalje, do proširenja uz objekte nekadašnjega kamenoloma Tisica iza mosta na Dubočanki, vodi dobra makadamska cesta. Iza proširenja ponovno počinje asfaltna cesta na kojoj je rampa i na njoj obavijesna ploča Šumarskog fakulteta. Rampa je otvorena svakim radnim danom od 8.00 do 15.00 sati (no, ipak je poželjno dodatno se informirati). Asfaltna cesta vodi do nastavno-pokusnog objekta Šumarskog fakulteta (oko 1,3 km) a dalje nastavlja šumska makadamska cesta još oko 2,4 km do okretišta uz pl. kuću Trišnjica.

drugi izvor(i): HPS

Kartografski izvor(i):
HGSS: -
SMAND: -

Fotogalerija


Komentari

Samo registrirani korisnici imaju pravo dodavanja komentara.

Još nema komentara za ovu kontrolnu točku.