KT HPO - 2. Vinica - vrh

Koordinate: 45.4447, 15.5250
Nadmorska visina: 321 m
Područje: 7. Karlovacko pokuplje, Kordun i Banovina
Broj kontrolnih točaka: 5

Opis KT

Žig HPO
Vrh je označen betonskim stupom s metalnom kutijom. Žig obilaznice učvršćen je na betonski stup. U blizini vrha je planinarska kuća Mladen Polović, u kojoj se nalazi rezervni žig .
KT drugih obilaznica
Četiri rijeke karlovačke, Hrvatske planinarske kuće (pl. kuća Mladen Polović)
Vidokrug
Vrh je obrastao šumom i s njega nema vidika osim djelomično prema jugu. Nadomak vrha je planinarska kuća od koje se pruža vidik prema Kleku a na sjever prema Zečaku, Japetiću, Plešivici i Medvednici.
Prilazi Duga Resa – Vinica 50 min
Mrzlo Polje – Belajske Poljice –Vinica 1.15 h
Kamanje – Vodenica 2 h
Prilaz(i) vozilom

Najbliži je prilaz pl. kuća Mladen Polović. Kući možemo prići iz Duge Rese. Kod crkve Sv. Antuna cestom preko mosta na Mrežnici mimo stadiona NK Duga Resa po Ulici dr. I. Banjčevića do kraja (gdje prestaje asfalt). Odatle nastavljamo makadamskim putom do pl. kuće. Put je na pojedinim dionicama oštećen vododerinama i prohodan  je za terenska vozila kad je suho.

drugi izvor(i): HPS

Fotosfera

Fotogalerija


Komentari

Samo registrirani korisnici imaju pravo dodavanja komentara.

  • wukonja - Sept. 11, 2017, 11:47 p.m.

    Za osobna vozila ne preporučam prilaz makadamom. Ako i prođete prvih nekoliko zeznutih dijelova, znajte da vas čekaju samo još gori dijelovi. A šetnja je kratka i vrlo ugodna. Vrh je bezveze, ali zato je planinarska kuća vrlo lijepa, lijepo je uređena, s lijepom i prostranom okućnicom i od nje se pruža vrlo lijep pogled prema sjeveru. Žig je s desne strane betonskog stupića na samom vrhu.