KT HPO - 2. Medvjeđak - vrh Oštri Medvjeđak

Koordinate: 44.8876, 15.6538
Nadmorska visina: 884 m
Područje: 14. Lika
Broj kontrolnih točaka: 5

Opis KT

Žig HPO
Metalni žig zabetoniran je na vršnu stijenu uz metalni tuljac.
KT drugih obilaznica
Lički gorski biseri (KT 17)
Vidokrug
Vršna zaravan obrasla je visokim raslinjem i s nje nema vidika osobito u doba vegetacije. Nazire se samo nekoliko naselja u dolini Une.
Prilazi Pl. putovi na Oštri Medvjeđak (od Ulaza 1 i od Ulaza 2) su "privremeno" zatvoreni (Razlog zatvaranju je velik broj migranata na tim putovima, zbog kojih NP Plitvička jezera ne može jamčiti sigurnost posjetiteljima.)

Ulaz 2 u NP u Plitvička jezera – Oštri Medvjeđak 1.30 h
Ulaz 1 u NP u Plitvička jezera (Rastovača) – Oštri Medvjeđak 3 h
gpx tragovi pogledaj i preuzmi gpx trag na podstranici Karta uključivanjem sloja GNSS tragovi
NP Plitvička jezera Ulaz 2 - Medvjeđak oštri (4,9 km)
Prilaz(i) vozilom Najbliži prilaz vozilom je središnje parkiralište ispred objekata Ulaza 2 u NP Plitvička jezera ili okolna parkirališta u šumi. Početak staze s infopločom i smjerokazima  prema Medveđaku oštrom (Oštri vrh) je nedaleko pješačkog mosta preko državne ceste D429 oko 150 m od objekata i središnjeg parkirališta.

drugi izvor(i): HPS

Fotogalerija


Komentari

Samo registrirani korisnici imaju pravo dodavanja komentara.

  • wukonja - Aug. 4, 2019, 2:59 p.m.

    Uspon vodi kvalitetnom građenom planinarskom stazom kroz duboku šumu prolazeći pored kraških ljepota i vrtača. Otprilike 300 metara visinske razlike savladava se kroz 4.5 kilomatara vrlo postepenog i kontinuiranog uspona preko niza serpentina. Prekrasna staza za obiteljski izlet koju može savladati gotovo bilo tko. S vrha nema gotovo nikakvih vidika. Gore je malena klupica, planinarski tuljac i na toj stijeni sa stražnje strane žig.